Roliga utflytksmål i sommar

Nu är semestertiderna nära och du kanske fortfarande funderar på vad du ska göra under de här semesterveckorna? Vi vet om flera bra saker du kan göra som inte kräver att du reser bort halva eller semestern. Att få ta det lugnt på hemmaplan är minst lika viktigt för att varva ner som att njuta på annan ort. 

Sportpaket

Är du en aktiv person som får ut mer avslappning av ett cykelpass än att ligga i soffan och sträckse serier? Då kan du åka iväg på en weekend där du kan cykla i fjällvärlden och njuta av fantastiska utsikter. Om du bokar genom ett företag får du tillgång till cyklingrutter, guidade turer och boende i en enda betalning. Börja semestern med att svettas ut arbetsveckorna i Sälen. Kvällarna är läng med ljus ända in på natten. Om du vill cykla själv kan du ta en tupplur på kvällen och ge dig ut på en midnattstur.

Furuvik

Djurparken är det klassiska utflyktsmål och i Sverige finns det flera spridda över hela landet. En av de populäraste är Furuvik som ligger ganska precis mitt i landet, vid Gävle. Där får du inte bara en mysig djurpark, de har även tivoli och hotell. Tack vare att du är nära stadskärnan kan du besöka bra restauranger och skippa den dyra maten inne på parken. Djurparken är en endagsutflykt om du kommer på plats tidigt på morgonen och passar par, vänner och familjer.

Spaweekend

Så du gillar inte att sporta under semestern, och tanken att gå omkring i en stekhet djurpark känns inte lockande? Satsa på total avslappning istället. En weekend på ett spa får dig att släppa stressen och komma hem utvilad med babylen hud. Det finns några spaställen som räknas som de bästa. Du kan testa hamamskrubb, yoga, lerinpackningar och finska bastubad.