Budgettips resa

Olika resor har olika ändamål och får kosta olika mycket. Kanske framförallt för ungdomar så handlar det ofta om att hitta en prisvärd resa, att kunna uppleva så mycket för så lite pengar som möjligt.För att göra detta så måste man tänka på budgeten och undvika onödiga utgifter. Vi ger här några av våra bästa tips på hur du håller ner kostnaderna på resan.Flygplats

Vilket resmål

Det första att tänka på är förstås vilket resmål man väljer. Kanske har man inte ett specifikt resmål man absolut vill åka till, då kan det vara smart att utifrån sina kriterier välja det resmål som är mest fördelaktigt för plånboken.

Säsong

Detta gör man bland annat utifrån säsong. Väljer man att åka till en plats när det är högsäsong där, ja då kan man räkna med att det blir dyrare än det annars skulle ha blivit. För bästa pris bör man undvika den absoluta högsäsongen samt skolloven.

Boka allt separat

För att få det allra bästa priset på din resa så bör du i regel boka de olika komponenterna separat. Att köpa en paketresa är sällan en bra affär, om det nu inte är en sistaminutenresa som resebolaget sänkt priset på ordentligt för att ”bli av med”. Men generellt så är det bäst att boka resa, boende och övriga saker separat.

Välj lågprisbolag

Ska du flyga så är det fördelaktigt att boka din resa via ett lågprisbolag. Men kom ihåg att väga för- och nackdelar även här. Bli inte alltför dumsnål, det billigaste är inte alltid det bästa. Kom också ihåg att om exempelvis Norwegian är något dyrare än Ryanair så kan det ändå vara billigare eftersom den sistnämnda ofta flyger till flygplatser som ligger en bit ifrån den faktiska destinationen – då måste du bekosta transfer därifrån.