Att resa behöver inte alltid bli dyrt

Snart kan vi förhoppningsvis börja resa som vanligt igen och för många är längtan stor. För många av oss är semestertiderna slut och kanske även semesterkassan. Trots det kanske man ändå känner att en utflykt är på sin plats? Vi tänkte prata lite om hur man kan resa på en budget.

Sista minuten

Har du ingen klar plan och känner att det viktigaste är att faktiskt komma iväg så kan sista minuten vara ett alternativ. Har du möjlighet att ta ledigt med kort varsel så är chansen att du kan hitta det perfekta resmålet till ett riktigt bra pris. Mer pengar att spendera när du väl kommit fram!

Res inom Sverige

Om du inte har möjlighet att dryga ut semesterkassan lite så ska du absolut inte underskatta en resa inom rikets gränser. Sverige har mycket att se och göra! Har du till exempel hört om ishotellet i Jukkasjärvi? Det är precis vad det låter som – Ett hotell gjort av is. Varje år så bygger man ett hotell i en ny skepnad och varje år så smälter det bort. Det finns även ett hotell som till synes är en helt vanlig byggnad men insidan är gjord av is och står där året om. Byggnaden är utrustad med solpaneler som hjälper till att konstant kyla insidan.