Upplev Österlen i sommar

Ifall du planerar semestern i Sverige under sommaren, då ska du såklart besöka Österlen. Ett annat ord för Österlen är ”lilla Provence” och det finns god anledning till det. Brösarps backar är nog det de flesta förknippar med Österlen. Naturen där består av kullar som får en att drömma sig bort till en annan värld.

Kivik är känt för sina äppelodlingar. Runt Kivik finns det ett flertal producenter som tillverkar äpplemust och äppelcider. I området finns även ett flertal vingårdar som du kan besöka. Vingårdarna odlar sina egna vindruvor och tillverkar även sitt egna vin.

Bo på Österlen

Skåne är känt för sina vackra korsvirkeshus. På Österlen kan du hitta boende i en lantlig och rogivande miljö med närhet till havet och vacker natur. Du har ett stort utbud av olika typer av boenden. Spendera din natt på en rofylld gård mitt i en vacker bokskog. Eller varför inte spendera din tid på en vingård? Där kan du även njuta av havsutsikten med ett glas vin som är producerat på vingården. Du kan även hyra lägenheter och stugor med en fantastisk havsutsikt. Ifall du vill bo mer centralt finns samtidigt hotell och bed and breakfast i de större orterna, Kivik och Simrishamn. Klicka här för att hitta ett boende som passar dig.