Arbeta på resande fot

Många tjänster innebär resor, en del handlar exklusivt om att resa för att träffa kunder och leverantörer. Det finns också arbeten där pendling ingår i arbetstiden, för dem som behöver åka tåg eller flyg för att ta sig till jobbet.

Hälsa ännu viktigare

Om du flyger mycket behöver tänka ännu mer på din hälsa och hålla dig i god form. Blodproppar är en risk för dem som flyger och är i dålig hälsa eller har anlag för blodproppar. De som reser och bor på hotell har även ökat risk för övervikt eftersom du inte kan kontrollera dina måltider eller dygnsrytm lika bra. Det är lättare att äta snabbmat och smörgåsar på flygplatsen och resar du långa sträckor är jetlag svårt att undvika. Om hotellet har ett gym kan det vara bra att träna i halvtimme-timme varje kväll för att hålla dig i form och frisk.

Packa lätt men smart

Hotellutrustning är begränsad och du behöver arbeta. Du kan göra mycket med en enkel surfplatta, men just att skriva och redigera blir besvärligt. Du kan köpa ett minitangentbord som knappt tar någon plats i resväskan. Ett skydd till surfplattan som också går att fälla ut som ett ställ gör att du slipper sitta hukad över surfplattan medan du jobbar. I övrigt är det bra att packa lätt, du spendera inte mycket tid på samma plats och du sparar timmar per år om du slipper vänta på incheckat bagage efter varje flygning. Håll dig inom viktnivån för handbagage och var alltid den som är först att lämna flygplatsen.