Sportresor

Det är långt ifrån ovanligt med resor där den främsta bakomliggande orsaken till dessa är sport. Sportresor är väldigt populära bland ett stort antal svenska resenärer, då vi är ett väldigt sportintresserat folk överlag.

fotbollsmålgest

Det är många sportintresserade människor vars drömresa går till en destination där ens favoritlag ska spela match, eller där ett speciellt sportevenemang äger rum. Efter att år efter år följt med via tv-rutan, blir suget plötsligt övermäktigt och resulterar då i att man tillslut tar sitt förnuft tillfånga och bokar in en sportresa.

Populärast

Det populäraste sportresorna bland resenärerna är klassiska fotbollsresor till någon utav världens storstäder, där man både har möjligheten att uppleva staden som sådan, samt ta del av den efterlängtade fotbollsmatchen. Många ser till att planera in sin resa så att ens favoritlag möter hemmalaget (om inte favoritlaget redan är hemmalaget), då det många gånger gör det enklare samt billigare att boka in sin resa på detta sätt, än att ta sig till en ännu specifikare destination. Exempelvis så reser många till London för att uppleva både staden och högklassig fotboll. Då det finns ett flertal Premier League-lag i staden så ökar nämligen möjligheterna att hitta ett bra matchdatum som passar in för tidpunkten för resan. I övrigt räknas El Clasico (match mellan FC Barelona och Real Madrid) som favoriten nummer ett bland världens fotbollsfans, då det alltid sägs vara en fantastiskt stämning på läktarna under matcher som dessa.

Andra favoriter

Andrea sportevents som hör till några utav de allra mest önskade bland potentiella resenärer är Super Bowl inom amerikansk fotboll i USA, någon utav grand slam turneringarna i tennis, vinter och sommar OS, VM-tävlingar av olika slag och numera även större kampsport event inom boxning och MMA.