Resespel

Kortspel och brädspel är ett roligt sätt att fördriva tiden på. Det går också att öka på sin allmänbildning genom att köpa lärorika spel. Kortspel är enkla att ta med och får alltid plats i packning om man ska åka iväg. Det finns spel för båda barn och vuxna. Här kan vi tipsa om några roliga kortspel som inte bara underhåller utan även lär dig saker om världen. Och de som är för bra för att missa!Kortspelet UNO

Trivial Pursuit

Här kan man få en riktig allmänutbildning. Första versionen gavs ut 1979 i Kanada och framgångarna ledde till hundratals version och uppdateringar. Numera finns det även kortversioner av spelet där reglerna är förenklade. Du kan också köpa en TP-kortlek där frågorna handlar om bara ett område eller som är riktad mot barn. Det går också att välja svårighetsgrad.

Barnspel

Här kan listan göras lång så vi bakar ihop alla barnspel här. Du kan hitta spel inom det mesta. Om ditt barn har svårt i något ämne kan ni passa på att träna kunskaperna på ett roligt sätt under bussfärden hem eller på väg till äventyr. Du kan hitta spel som lär barn att räkna och läsa eller ger en introduktion till geografi, samhälle eller djurriket.

Dominion

Vinnare av det tyska priset Game of The Year 2009. Alla spelare har varsin kortlek som de drar från. Man använder korten för att utföra handlingar och köpa kort från den allmänna, öppna kortleken. Spelet har ett medeltida tema och man vinner genom att samla på sig vinstpoäng och att samla på rätt kort för att få mer vinstpoäng. Det här spelet har även några expansioner för att ge spelet ännu mer omspelarvärde.