Olika spel under olika resesätt

Spel är ett bra och lättsamt sätt att fördriva tid när man ska ta sig från punkt A till punkt B och inte är den som kör. Man måste dock välja spel beroende på vilket färdsätt man åker. 

Bil

Åker man bil till sin destination så vill man helst ha några enkla lekar. En bilresa brukar bestå av många små stopp och man kanske vill sova lite också. Då passar det inte så bra med jättelånga spel. Det är också begränsat med plats i bilen. Kortspel och brädspel är inte så lätta att spela.Välj hellre spel som alla kan vara med på, inklusive föraren. Bilspel kan vara enkla barnvarianter som bilbingo. Man har färdiga lappar där man fyller i ett rutnät med valfria saker som man kan se efter vägarna. Skriv samma saker på alla kort men inte i samma ordning. Sedan får man hojta till och kryssa över när man hittat en. Någon får hålla i och markera förarens kort. Den som först för en hel rad ifylld kan ropa Bingo.Vill man spelare lite själv kan man så klart ta fram telefonen och spela på nätet. Det finns hur mycket som helst där ute, man kommer aldrig hinna gå igenom dem alla.

Tåg

Tåget är det bästa ressättet om man vill spela spel. Det är inte guppigt eller svängigt så allting ligger kvar där man lägger det. Det finns också mer utrymme och möjlighet att sitta runt ett bord. Här kan man faktiskt ta med ett brädspel, men välj ett litet så det inte tar upp så mycket av packning.Många populära spel som Trivial Pursuit finns numera i reseformat och får plats i en handväska. Det kan man underhålla sig med i flera timmar innan frågorna tar slut. Eller så tar man med en vanlig kortlek.

Flygplan

Här har man samma problem som i bilen. Dock går det att spela enklare kortspel eftersom alla har ett nedfällbart bort. Köp inte kortspel där man ska bygga saker med korten eller behöver ha många kort ute samtidigt. Det kommer inte att finnas plats för den och man blir bara frustrerad när hälften glider ner på golvet. En vanlig kortlek eller spel där var och en har sin egen hög lämpar sig bäst.Yatzi och liknande går också bra men se till att kasta tärningarna i någon slags behållare så man inte tappar bort dem.