Disneys temaparker

Vill du åka till dom klassiska resmålen eller kanske du vill vara äventyrlig och klättra i berg. För den med barnasinnet kvar kanske en resa med en temapark som destination är det ultimata målet. Disney har sex temaparker i fyra mer eller mindre exotiska länder, så varför inte boka en resa till något av dessa.roller_coaster 

  • Disneyland i Anaheim, Kalifornien, USA – har sedan invigningen 1955 haft omkring 650 miljoner besökare och har 58 olika attraktioner, inkluderat shower, utställningar och åkattraktioner.
  • Disney World i Lake Buena Vista, Florida, USA – har fyra temaparker och två vattenland. Epcot, Animal Kingdom, Hollywood Studios, Magic Kingdom är vart och ett en temapark med olika inriktning. Blizzard Beach och Typhoon Lagoon är Disney Worlds två vattenland, där det ena stoltserar med snötema och det andra kan du snorkla vid ett konstgjort rev och tropiska fiskar.
  • Disneyland Resort Paris utanför Paris, Frankrike – invigdes 1992 och har två olika parker, Disneyland Park och Walt Disney Studios. Disneyland Park har omkring 49 olika åkattraktioner och är den ursprungliga parken.
  • Disneyland Tokyo i Tokyo, Japan – som den första Disney-temaparken utanför USA, öppnades Tokyo Disney Resort 1983 och består utav temaparkerna Tokyo Disneyland och Tokyo Disney Sea. Resortet har också två Disney hotell och ett shoppingcenter.
  • Hongkong Disneyland i Hongkong, Kina – parken öppnade 2005 och består utav sju temaområden med en kapacitet att ta in 34 000 besökare per dag.
  • Shanghai Disney Resort i Shanghai, Kina – öppnades 16:e juni 2016 och är därmed den absolut nyaste temaparken och resort, samt den andra i Kina. Här hittar du Mickey Avenue, gardens of Imagination, Adventure Island, Tresure Cove, Tomorrowland och Fantasyland till exempel.