En weekend i Göteborg

Ska du besöka västkustens pärla Göteborg snart? I Sveriges näst största stad finns det mycket att se och göra. Här finns museer, nöjesfält, shopping och en mängd intressanta restauranger, pubar och gågator att ta del av. Kom ihåg att planera din vistelse i god tid innan, så du hinner med att uppleva just dina favoritattraktioner.goteborg_519605767

Bo i Göteborg

Det är såklart viktigt att ha någonstans att övernatta om du är på besök i Göteborg över helgen. I staden finns det både stora Göteborgshotell och mindre vandrarhem att välja mellan. Ett populärt hotell är till exempel Elite som ligger centralt i staden. Dessa lyxiga hotell erbjuder hög komfort, och shopping och sevärdheter precis utanför dörren.

Uppleva och göra i Göteborg

Är du konst- och kulturintresserad? Då är ett besök till Röda Sten och Röda Stens konsthall ett måste för dig. Konsthallen ligger precis vid vattnet i staden, där du har utsikt över Göta Älvs-bron. Här finns också en graffitivägg som är läcker att se. Om barnen är med på weekend-resan kommer garanterat Liseberg att vara ett populärt attraktionsmål. Detta är ett av Nordens största nöjesfält. Göteborgs paradgata Kungsportsavenyn är också något du inte bör missa. Promenera hela avenyn och ta del av shopping, museer och andra sevärdheter som ligger längs med gatan!

Äta och dricka i Göteborg

Göteborg är känt för sin fisk och sina skaldjur, så att bege sig till fiskmarknaden i Feskekörka är nästan ett måste när du är på besök i staden. I staden finns också restaurangerna Sjöbaren och Fiskekrogen som serverar fisk och skaldjur. Om du inte är så förtjust i fisk och skaldjur finns det givetvis mycket annat att äta här. Längs med Linnégatan hittar du flera restauranger och barer, och glöm inte heller att svänga av på Andra och Tredje Långgatorna, där pubar och matställen finns överallt.