Bo fint

Att resa handlar för de allra flesta om att kompromissa. Antingen så äter man lite billigare för att ha råd med mer underhållning eller så har man en lite kortare semester för att ha råd med ett finare boende. Det är just den sista prioriteringen vi tänker lägga fokus på idag. 

Även i Sverige

Även om man bara reser inom Sverige så kan man snabbt känna hur skönt det är att bo på ett bättre hotell. Oavsett var man än befinner sig i Sverige så går det så gott som alltid att hitta ett hotell av hög kvalitet. En av de största kedjorna som är kända för sin höga standard är Elite hotels. Trots att deras hotell redan finns på extremt många orter så fortsätter de att expandera och har i skrivande stund två hotell under uppbyggnad.  En av de största fördelarna med kedjan är att de alltid har i alla fall en restaurang eller bar i anslutning till sin verksamhet, ofta en The Bishops Arms.

Blanda

För backpackers är hotell ofta en lyx som de hoppar över. Att prioritera hotellboende ett par nätter av resans totala tid kan dock ofta vara en bra idé. Nätterna i hotellet kan vara ett perfekt tillfälle att slappna av, ta hand om sig själv och tvätta sina kläder. Mer om det i nästa sektion.

En upplevelse

Sammanfattningsvis kan boendet vara en upplevelse. Att få skämma bort sig själv med sköna, nybäddade sängar och en lyxig frukost är bara det något många trånar över, men det är inte allt. Att bo på hotell ger även en stor del praktiska fördelar för resenärer som reser långt. Till en början så ger det tillgång till ett eget badrum vilket gör det väldigt enkelt att själv handtvätta kläderna för backpackern eller långtidsresenären. Om man inte själv har tid eller ork att tvätta kläderna brukar de även kunna förse gästerna med tvättjänst, även om det kostar extra.Hotellpaketet brukar ofta även inkludera avslappnad internetunderhållning i form av en tv samt fri tillgång till internet.